תפוחי אדמה פריכים

תפוחי אדמה פריכים 5.00/5 (100.00%) 1 vote

תפוחי אדמה פריכים

תפוחי אדמה פריכים – שמכינים במחבת

מתכון קל וכיפי מאוד לתפוחי אדמה פריכים ללא צורך בתנור.

אלו תפוחי האדמה האהובים עליי ביותר, הם פשוט קריספיים ומלאי טעם.

זמן ההכנה הכולל הוא כחצי שעה מקסימום.

מצרכים נדרשים

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים לא קלופים – עדיף מהזן האדום.
  • 1 כפית כורכום.
  • 1 כפית מלח.
  • 4 שיני שום פרוסות.
  • 1 כף עלי תימין (קורנית).
  • צרור פטרוזיליה קצוצה.
  • 3 כפות שמן זית.

הוראות ההכנה

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה – עם סקוץ' וסבון.
  2. חותכים כל תפוח אדמה ל-6 , מומלץ לשטוף את התפוחים במים קרים גם אחרי החיתוך, כך מוציאים ממנו עמילן מיותר שיכול ליצור קצף בבישול.
  3. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בסיר וממלאים מים ומעט מלח, מבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה חצי מוכנים – המזלג יכול להינעץ בתפוח די בקלות אבל לא מאוד בקלות – כ- 15 דקות מרגע הרתיחה
  4. מורידים מהאש את תפוחי האדמה מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת פעולת הבישול – מסננים שוב.
  5. במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן זית, כשהשמן מתחמם מעט מוסיפים את הכורכום ועלי התימין.
  6. מוסיפים את השום הפרוס, ואחריו את תפוחי האדמה והמלח.
  7. מערבבים בעדינות כך שהכורכום יכסה את כל תפוחי האדמה.
  8. מניחים לתפוחי האדמה לקבל ציפוי קריספי בצד אחד ורק אז מערבבים, חוזרים על הפעולה עד שתפוחי האדמה מקבלים את הקראנץ' הרצוי – יש לערבב כמה שפחות בכדי שתפוחי האדמה לא יתפרקו.
  9. לקראת סיום מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים – משאירים לטיגון עוד כ-2 דקות ומגישים.

בתאבון

 

כתיבת תגובה